A Család nemzeti hete Brazíliában az irgalmasság jegyében
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Család nemzeti hete Brazíliában az irgalmasság jegyében

Augusztus 14-től 21-ig tartják Brazíliában a családnak szentelt nemzeti hetet „Irgalmasság a családban: ajándék és küldetés” címmel. A programot a brazil püspöki konferencia pasztorális és család tanácsa hirdette meg, melyet minden plébánián megrendeznek.

A jubileumi szentév eseménye  

Jorge Filho atya, a brazil püspöki konferencia pasztorális és család tanácsának az elnöke a család-hét célját abban jelölte meg, hogy segítsék a családokat a keresztény lelkiség megélésében és a családi élet felelősségének a tudatosításában. „A keresztény családot ünnepeljük – nyilatkozta Jorge Filho atya – szem előtt tartva, hogy a világegyház az irgalmasság jubileumi évét tartja, amikor az egyház arra kapott küldetést, hogy újra felfedezze Isten irgalmasságát az emberi élet számára és hogy hirdesse ezt az irgalmasságot a világnak”.

Az egyház éltesse a családot, mint az evangelizálás eszközét

„A brazil családhét hátteréül szolgál Ferenc pápa „Amoris laetitia” posztszinodális apostoli buzdítása, ami a két püspöki családszinódust követően most egy ideális pillanatban kínál lehetőséget arra, hogy átgondoljuk ezt a pápai dokumentumot és hogy megértsük, a családnak valóban szüksége van az egyház támogatására, hogy az evangelizálás eszköze legyen a társadalom számára” –  mondta Jorge Filho atya.

„Most van a család órája”

A családhét eseménysorozatára a brazil püspökkar pasztorális és család tanácsa „Most van a család órája” címmel egy segédanyagot állított össze, mely a családi élet sajátos témáit mutatja be, magyarázatokkal, csoportos beszélgetésekre alkalmas kérdésfelvetésekkel és imádságokkal együtt.

Forrás: Vatikáni Rádió