A hinduizmus „csodái”: rosszabbul bánnak az alacsony kasztúakkal, mint az állatokkal!
Halálbüntetést követelnek az elkövetőknek

A hinduizmus „csodái”: rosszabbul bánnak az alacsony kasztúakkal, mint az állatokkal!

Indiában továbbra is fertőző kórságként terjed a nemi erőszak. Az elmúlt esztendő, tiltakozó hullámai és tömegtüntetései ellenére, a fiatal nők és asszonyok továbbra is halálos veszedelemben vannak az utcán. Az utóbbi néhány napban ötöt gyaláztak meg – közülük kettőt később fel is akasztottak. Megdöbbentő, hogy az ügyben rendőröket tartóztattak le, bűnrészesség vádjával.
Május 27-én, két alacsony kasztból származó 12, illetve 14 éves kislányon többen is elkövették az állatias tette, majd megölték őket. Az unokatestvéreket, saját otthonuk közeléből hurcolták el, testüket csak másnap találták meg.
A hasonló jellegű bűncselekmények szaporasága olyannyira veszélyezteti a társadalmat, hogy a legfelsőbb politikai vezetők kénytelenek vele foglalkozni. Narendra Modi, az új miniszterelnök az elmúlt szerdán intézett beszédet az országgyűléshez, melyben a politikusok támogatását kérte a nők védelmére hozott törvények megszilárdítására és betartatására.
Uttar Pradesh, a leginkább érintett indiai állam a világ egyik legszegényebb régiója. 208 millió lakosával, populációja nagyobb, mint Oroszországé. Szerencsétlenségére a közelmúlt robbanásszerű technológiai és gazdasági fejlődése, mely Indiát idővel a nagyhatalmak közé lendítheti, ezt a területet teljesen elkerülte. Ezzel együtt az ország legkorruptabb kormányait tudhatja magáénak.

A catholic.org alapján
Kép: darkdeeds.susanfleet.com