A magyar cigány válogatott találkozott Ferenc pápával a szerdai audiencián

A magyar cigány válogatott találkozott Ferenc pápával a szerdai audiencián

A magyar cigány válogatott április 15-én, szerdán este fél 9-kor játszik labdarúgó mérkőzést a Svájci Gárda csapatával. A cigány válogatott tagjai Mezei István menedzser vezetésével részt vettek a szerda délelőtti általános kihallgatáson a Szent Péter téren. Az audiencia végén lehetőségük nyílt, hogy találkozzanak Ferenc pápával. Mezei István számolt be műsorunknak élményeikről.

Kedden ellátogattak a Svájci Gárda épületébe a Vatikánban

A rendkívüli lehetőség nagy meghatódottságot keltett a csapat tagjaiban, hogy Ferenc pápa köré gyűlhettek, megérinthették. Negyedik alkalommal játszanak a Svájci Gárda tagjaival. Kedden meghívást kaptak a Vatikánba, ahol a Svájci Gárda fogadta őket és megtekinthették a különböző helységeiket, díszes ruháikat, fegyvereiket.

Történelmi lehetőség

Mezei István történelminek nevezte a lehetőséget, hogy a magyar cigány válogatott Magyarországon is együtt játszhatott már a Svájci Gárda tagjaival. Szeptemberben lesz a következő forduló Budapesten.

A magyar cigány és nem cigány fiataloknak a csapatban az a céljuk, hogy dicsőséget és békét szerezzenek Magyarországnak és a világnak

Cigányok és nem cigányok együtt képviselik a csapatban Magyarországot 1995 óta. Bárhová eljutnak barátokat szereznek az országnak. Arra törekszenek, hogy világszerte barátaikká tegyék az embereket. A magyar cigány és nem cigány fiataloknak a csapatban az a céljuk, hogy dicsőséget és békét szerezzenek Magyarországnak és a világnak. Szeretnének a béke válogatottja lenni. Eljuttattak egy levelet Ferenc pápának, amelyben írják, hogy szeretnének a béke csapata lenni és kérik, hogy fogadja el őket – nyilatkozta műsorunknak Mezei István, a csapat menedzsere.

Kép: A magyar cigány válogatott Ferenc pápával a szerdai általános kihallgatáson – OSS_ROM

Forrás: Vatikáni Rádió