A magyar közösség is részt vett a müncheni nemzetek miséjén

A magyar közösség is részt vett a müncheni nemzetek miséjén

Több mint ötven Németországban élő magyar hívő vett részt szeptember 24-én a müncheni székesegyházban bemutatott nemzetek miséjén. A szertartás főcelebránsa Reinhard Marx bíboros, münchen-freisingi érsek volt.

A nemzetek miséjét minden évben szeptember utolsó vasárnapján tartják  a müncheni székesegyházban. A szertartás része a Németország-szerte megrendezett interkulturális tnek, mely a német katolikus püspöki konferencia, az evangélikus egyház és a görög ortodox metropólia együttműködésével nyílt meg szeptember 18-án Offenbachban. Az 1975 óta megtartott rendezvénysorozathoz, melyet a Németországban élő külföldiek számára tartanak, az egyházi közösségeken kívül csatlakoznak az önkormányzatok, illetve más szervezetek is.

A nemzetek miséjének célja, hogy együtt tudjanak imádkozni a különböző anyanyelvű katolikusok. Az idei nemzetek miséjén 23 nemzet képviseltette magát, a zenei szolgálatot a horvát közösség énekkara látta el, de a szentmise olvasmányai és könyörgései is különböző nyelveken hangzottak el. Reinhard Marx bíboros együtt mutatta be a szentmisét a megjelent közösségek lelkipásztoraival, köztük Merka János müncheni magyar lelkésszel. „szvételünkkel azt fejeztük ki, hogy a müncheni érsekség élő része vagyunk” – fogalmazott Szarvas Erzsébet, a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség lelkipásztori munkatársa.

Forrás és fotó: Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség/ Magyar Kurír