A Marianum Nagyok Kórusa aranysávos minősítést kapott

A Marianum Nagyok Kórusa aranysávos minősítést kapott

A komáromi Marianum Nagyok Kórusa a legkülönfélébb seregszemlék gyakori résztvevője, s december elején ismét nagy kihívásnak állt elébe.

Idén először beneveztek a X. Nemzetközi adventi és karácsonyi zenei fesztiválra, melyet minden évben Pozsony lát vendégül a Bratislava Music Agency szervezésében. A fesztivál egyben minősítő verseny is, ahol az énekkarokat szerzett pontjaik alapján arany, ezüst illetve bronz sávba sorolja a szakavatott nemzetközi zsűri.

Az énekkarok saját nemzetük adventi és karácsonyi dalaiból adtak elő válogatást, így a Prímáspalota tükörtermében a horvát, lengyel, cseh, dél-afrikai, olasz és szlovén ünnepi dallamok mellett magyar zeneszerzők – Halmos László, Soóky István és Kocsár Miklós – művei is felcsendültek.

Orsovics Yvette karvezető tanítványai egyetlen szlovákiai kórusként vettek részt a fesztiválon, zongorán kísért Szabó Imre orgonaművész. A délelőtt izgalmai után a résztvevők koraeste szabadtéri koncertet is adtak, hozzájárulva ezzel a főtéren zajló adventi vásár hangulatához.

A Marianum Nagyok Kórusa aranysávos minősítéssel zárta a versenyt és meghívást kapott egy hamarosan megvalósuló bécsi koncertre is. E szép teljesítménnyel nagy örömet szereztek az iskolájuknak, a komáromi Marianum Egyházi Gimnáziumnak.

Sok szeretettel gratulálunk sikerükhöz!

Forrás: FELVIDÉK.ma

Fotó: FELVIDÉK.ma