A pakisztáni keresztények látogatásra kérik a pápát
Bhatti, a vértanú

A pakisztáni keresztények látogatásra kérik a pápát

Az iszlám harcosainak őrjöngése közepette, a pakisztáni keresztények a pápához folyamodnak hitük megerősítéséhez. Arra kérik: látogasson el az országba, ahol a szélsőséges muszlimok éppúgy gyűlölik a keresztényeket, mint a környező államokban. Ferenc pápát Dr. Paul Bhatti kérte fel, aki annak a Shabhaz Bhattinak testvére, akit 2011-ben gyilkoltak meg. A mártír, az ország parlamentjének egyetlen keresztény tagja volt – egészen vértanúságáig. Hivatali idejében a kisebbségekért felelős minisztérium vezetője volt.
Paul Bhatti úgy nyilatkozott: a pápa alakja reményt és ihletet ad az elnyomásban élőknek. Látogatása jelentősen javíthatna a nemzetközi sajtó hangvételén is, mely alig fektet hangsúlyt a keresztények mészárlására világszerte.
Shabhaz Bhattit, 2011. március 2-án, hidegvérrel ölték meg. Két nappal később, tíz ezer ember ajánlotta lelkét Khushpur városában, és tett rá fogadalmat, hogy az államférfi örökségét továbbra is éltetni fogja.
Fő „bűne” természetesen kereszténysége volt. Ezen kívül azonban felemelte hangját Asia Bibi, egy keresztény asszony ügyében, akit istenkáromlásért ítéltek halálra. Mindezt pusztán azért, mert muszlim asszonyokkal ivott egy forrásból, és ezt azok sértőnek találták… Bibi ügyének védelmében kellett meghalnia Salman Taseernak, Punjab állam kormányzójának is.
A pakisztáni keresztények reménnyel várják a pápa válaszát. Ezzel együtt arra is kérik a vatikáni hivatalokat: ismerjék el a pakisztáni politikus mártíromságát.

A catholic.org alapján
Kép: partecipiamo.it