A pápa fogadta a német futballválogatottat

A pápa fogadta a német futballválogatottat

Ferenc pápa hétfőn reggel kilenc órakor az Apostoli Palota Kelemen-termében találkozott a német labdarúgó válogatott mintegy hatvan fős küldöttségével. A csapat kedden mérkőzik meg Olaszországgal a milánói Meazza stadionban egy barátságos mérkőzésen.

Szociális elkötelezettség, példakép a fiatalok számára

A pápa a Mannschaft, vagyis a csapatjáték fontosságáról beszélt a labdarúgóknak. A versenysportban nem elegendő a fegyelem és a személyes áldozat, hanem a másik tiszteletére és a csapatszellemre is szükség van. Az így elért siker ráébreszti a sportolókat felelősségükre a focipályán kívül is, többek között a fiatalok iránt, akik példaképüknek tekintik őket.

Emellett a szociális elkötelezettségben is kitűnnek, például a betlehemes csoportnak (Sternsinger) nyújtott segítségük miatt, amellyel a szegényebb országok gyermekeit és fiataljait támogatják. Ez a kezdeményezés megmutatja, hogyan lehetséges együtt felülemelkedni a látszólag áthághatatlan akadályokon, amelyek a rászoruló és kirekesztett embereket sújtják. Ily módon hozzájárulnak egy igazságosabb és szolidárisabb világ építéséhez. Ferenc pápa imáival és áldásával búcsúzott a német labdarúgó válogatott tagjaitól.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió