A pápa fogadta a Róma és az argentin San Lorenzo labdarúgóit

A pápa fogadta a Róma és az argentin San Lorenzo labdarúgóit

Ferenc pápa szeptember 2-án az Apostoli Palota Kelemen-termében találkozott a Róma és kedvenc Buenos Aires-i csapata a San Lorenzo játékosaival, amely megnyerte az argentin kupát. Jorge Bergoglio annak idején még tagsági igazolvánnyal is rendelkezett. A két klub szeptember 3-án, szombaton este 6 órakor baráti mérkőzésen találkozik az Olimpiai stadionban. A belépőjegyekből származó bevételt a Marche és Lazio tartományt sújtott augusztus 24-i földrengés által károsult lakosságnak adományozzák.

Örömteli és nagyon baráti találkozó

Örömteli és nagyon baráti találkozóra került sor a római és az argentin játékosokkal, akik között jelen volt Francesco Totti és az edző Spalletti. Az audiencia beilleszkedik a „Család ünnepe” kezdeményezésbe, amelyet a római futballcsapat szervezett az Irgalmasság szentéve rendezvényei között. Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke mondott bevezetőt, emlékeztetve arra, hogy a kezdeményezés célja a földrengés károsultjainak megsegítése.

Ferenc pápa köszönetet mondott a szenvedők iránti közelség konkrét gesztusa miatt, majd minden játékost egyenként köszöntött és elbeszélgetett velük.

Póló a pápának

A Róma játékosai megajándékozták a pápát egy neki szentelt különleges pólóval, amelyen az Irgalmasság szentévének hivatalos logója és a hátoldalán a Francesco név és az egyes szám szerepel. A Szentatya nagy örömmel fogadta a pólót és ellátta aláírásával, hogy árverésre bocsássák és a befolyó összegből támogassák a földrengés károsultjait.

A szombati meccs lezárja a gyermekeknek és szüleiknek szentelt intenzív napot, amely délben kezdődik az Olimpia-stadionnál.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: ANSA