A pápa jóváhagyta a Szenttéavatási Kongregáció új dekrétumait

A pápa jóváhagyta a Szenttéavatási Kongregáció új dekrétumait

úlius 8-án Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusát, és engedélyt adott, hogy a Kongregáció közzétegye a következő ügyekre vonatkozó új dekrétumokat:

– egy csodát tulajdonítanak Isten szolgája, a francia Louis-Antoine-Rose Ormières világi pap közbenjárásának, aki 1809 és 1890 között élt, és az Őrzőangyalokról nevezett nővérek kongregációjának alapítója volt,

– egy másik dekrétum elismeri Isten szolgája a spanyol P. Antonio Arribas Hortigüela és társai vértanúságát: a Jézus Szívéről elnevezett misszionáriusokat 1936. szeptember 29-én ölték meg a hit elleni gyűlöletből a spanyol polgárháború idején;

– egy harmadik dekrétum elismeri a bolzanói Josef Mayr-Nusser világi hívő vértanúságát, aki 1945. február 24-én halt meg a németországi Erlangenben, a dachaui koncentrációs tábor felé vezető úton.

A következő hat dekrétum elismeri, hogy a következő személyek – Isten szolgái –  hősies fokon gyakorolták az erényeket: Alfonso Gallegos ágostonrendi címzetes püspök, meghalt 1991-ben; Rafael Sánchez Garcia világi pap, meghalt 1973-ban; Andrés Filomeno Garcia Acosta, ferences fogadalmas testvér, meghalt 1853-ban;  Giuseppe  Marchetti, a Szent Károly misszionáriusok fogadalmas papja, meghalt 1896-ban; Giacomo Viale, ferences pap, meghalt 1912-ben,  végül Keresztről nevezett Maria Pia, az Eucharisztiát imádó keresztes nővérek kongregációjának alapítónője, meghalt 1919-ben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: világháló