A pápa megköszönte a vatikáni csendőrség szolgálatát

A pápa megköszönte a vatikáni csendőrség szolgálatát

A Szentatya Szent Mihály arkangyal, a csendőrség védőszentje ünnepe alkalmából, szeptember 27-én reggel a Vatikáni Kormányzóság kápolnájában szentmisét mutatott be. A testület most ünnepli alapításának 198. évfordulóját – írja a Vatikáni Rádió.

Szeptember 26-án este a Vatikáni Múzeumok kertjében koncertet és fogadást tartottak ebből az alkalomból, amelyen beszédet mondott Domenico Giani, a testület parancsnoka, valamint Angelo Becciu érsek, államtitkár-helyettes, aki felolvasta a pápa üzenetét.

Ferenc pápa nagy háláját fejezte ki a csendőröknek hűséges és nagylelkű szolgálatukért, amelyet diszkréten, nagy szakmai felkészültséggel, valamint az egyház és a pápa iránti nagy szeretettel végeznek.

Arra buzdította a testület tagjait, hogy derűvel, türelemmel és a szolgálat lelkületével folytassák nagyra értékelt tevékenységüket. Azt tanácsolta a csendőröknek, hogy bizakodjanak az Úr jóságában és hűségében, aki mindig mellettünk áll, és sosem csal meg minket. Végül Ferenc pápa Szűz Mária anyai oltalmába és Szent Mihály arkangyal védelmébe ajánlotta őket.

Kép: ANSA

Forrás: Magyar Kurír