A pápa pünkösdi Regina Coeli imádsága

A pápa pünkösdi Regina Coeli imádsága

A pünkösdvasárnapi szentmise végén Ferenc pápa elimádkozta a Szent Péter téren összegyűlt hívekkel a Regina Coeli Mária-imádságot. Előtte emlékeztetett arra, hogy ezen a napon tették közzé a Missziós Világnapra írt üzenetét, amelyet minden évben októberben tartanak. Ennek idei témája: A misszió a keresztény hit középpontjában. A Szentlélek támogassa az egyház küldetését az egész világon és adjon erőt az Evangélium minden misszionáriusának – fohászkodott. A Lélek adjon békét az egész világnak, gyógyítsa meg a háború és a terrorizmus okozta sebeket, amely az elmúlt éjszaka során ártatlan állampolgárokat sújtott Londonban: imádkozzunk az áldozatokért és családtagjaikért – kérte a pápa.

Külön kiemelte a katolikus karizmatikus megújulási mozgalom tagjait

A Szentatya ezt követően üdvözölte a világ minden részéről érkezett zarándokokat, akik részt vettek a pünkösdi szentmisén. Külön kiemelte a katolikus karizmatikus megújulási mozgalom tagjait, akik alapításuk 50. évfordulóját ünneplik, illetve a más keresztény felekezetekhez tartozó testvéreket, aki csatlakoztak imánkhoz. Továbbá köszöntötte a latin-amerikai országokból érkezett Segítő Szűz Mária Leányai, vagyis a Don Bosco Nővérek rendjének tagjait.

Végül Ferenc pápa arra buzdította a híveket, hogy kérjék Szűz Mária anyai közbenjárását. A Szűzanya nyerje el számunkra a kegyelmet, hogy erősen járjon át bennünket a Szentlélek, hogy evangéliumi őszinteséggel tudjunk tanúságot tenni Krisztusról.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: AFP