A pápa szíriai menekültekkel ebédelt

A pápa szíriai menekültekkel ebédelt

A Szentatya augusztus 11-én, csütörtökön a Szent Márta-házban együtt ebédelt 21 szíriai menekülttel, akik jelenleg Rómában élnek és akiket a Sant’Egidio Közösség szállásolt el. A görögországi Leszbosz-szigetéről érkeztek Olaszországba a szíriai családok Ferenc pápa látogatását követően. A menekültek első csoportja a pápai repülőgéppel utazott április 16-án. A második csoport június közepén érkezett.

A felnőtteknek és a gyermekeknek lehetőségük volt Ferenc pápával beszélgetni olaszországi életük kezdetéről. A gyermekek megajándékozták a Szentatyát rajzaikkal, a pápa pedig játékokkal és más ajándékokkal viszonozta gesztusukat.

A Szentatya és a szíriai vendégek mellett jelen volt az ebéden Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkár-helyettes, Andrea Riccardi professzor, a Sant’Egidio Közösség alapítója az egyházi mozgalom néhány tagjával, továbbá Domenico Giani, a vatikáni csendőrség parancsnoka két csendőrrel, akik részt vettek a családok átszállításában Leszboszról Olaszországba – tájékoztat a szentszéki sajtóterem igazgatója, Greg Burke.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió