A pápa üzenete az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségéhez

A pápa üzenete az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségéhez

Az ördögűzők, püspökükkel közösségben, sajátos szolgálatuk gyakorlásakor juttassák kifejezésre az egyház szeretetét mindazok iránt, akik a gonosz műve miatt szenvednek – írta Ferenc pápa Francesco Bamonte atyának, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége elnökének. A szövetség ezekben a napokban tartotta Rómában első kongresszusát, miután a Kléruskongregáció június 13-án jogi személyiségnek ismerte el. A találkozón, amelyre a világ minden részéről 300 ördögűző érkezett, az okkultizmus, a sátánizmus és az ezotéria (rejtett, titkos tanok) elterjedéséről és következményeiről tárgyaltak.

Valter Cascioli, a szövetség hivatalos szóvivője interjút adott a Vatikáni Rádiónak.
Ezek az előbb említett gyakorlatok megnyitják az utat a rendkívüli démoni aktivitásnak. Állandóan nő azoknak a személyeknek a száma, akik ezekhez a praktikákhoz fordulnak és súlyos szociális, pszichológiai, spirituális és erkölcsi károkat szenvednek. Ez aggasztó, mert ezzel egyidejűleg növekszik a rendkívüli démoni jelenségek száma is, különösen a zaklatás (vegzálás), a megkötözöttség és főleg a megszállottság.

A kísértést – a hétköznapi démoni aktivitást – olykor nem veszik komolyan azok, akiknek langyos a hitük – folytatta az interjúban az ördögűzők szóvivője. Ezért nagyobb éberségre van szükség. El kell ismerni, hogy különösen válságos történelmi pillanatban élünk. Társadalmainkat szinte uralja a sietség, a felületesség, a végsőkig fokozott individualizmus, a szekularizáció. A rossz és a gonosz elleni küzdelem egyre sürgetőbbé válik.

Az Isten ellenségének közvetlen aktivitásán túl, tapasztaljuk a hit gyengülését, az értékek hiányát, az egyre terjedő kulturális relativizmust. Ugyanakkor gombamód szaporodnak az olyan üzenetek a média minden ágazatában, amelyek – főleg az új nemzedékekben – felkeltik az érdeklődést az új az okkultizmus, a sátánizmus iránt, sőt azok gyakorlására buzdítják őket.

Az ördög egyik legnagyobb ravaszsága az, hogy elhiteti velünk: nem létezik. Az ördög, aki megoszt, nem csak Istentől választ el, hanem a személyektől, a családoktól, a valóságtól is – mondta a Vatikáni Rádiónak adott interjújában Valter Cascioli, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének hivatalos szóvivője.

Forrás: Vatikáni Rádió