A pápai helikopter leszállópályát a római gyermekkórház rendelkezésére bocsátják

A pápai helikopter leszállópályát a római gyermekkórház rendelkezésére bocsátják

A mentőhelikopterek és a helikopterek, amelyek kritikus egészségi állapotban levő gyermekeket szállítanak a Gyermek Jézusról nevezett Vatikán közeli gyermekkórházba mostantól kezdve leszállhatnak a vatikáni helikopter pályán, hogy meggyorsítsák a kisbetegek kórházba jutását Ferenc pápa nagy örömére.

A Vatikáni kertekben található leszállópálya egészségügyi célokra való felhasználása annak az egyezménynek az eredménye, amely Vatikán Városállam Kormányzósága és a Szentszék Gyermekkórháza között született.

Éjjel-nappali fel- és leszállási lehetőség

„A Kormányzóság jogot ad a Gyermek Jézusról nevezett kórháznak a le- és felszállásra éjjel-nappal Vatikán Városállam területén belül a mentőhelikopterek és helikopterek számára, amelyek a kórházból jönnek illetve oda tartanak súlyos gyermekorvosi vészhelyzetek, szervátültetések céljából. Ferenc pápa a hírről értesülve örömének adott hangot és támogatásáról biztosította az egyezményt, amely nagy segítséget jelent a gyermekeknek” – olvasható a megállapodásról kiadott közleményben.

A szeretet fontos gesztusa ez

A kórház elnöke háláját fejezte ki elsősorban a kisbetegek nevében, akik Olaszország minden részéről érkeznek és sürgős szükségük van arra, hogy eljussanak a kórházba. A szeretet fontos gesztusa ez, amely válaszol az egészség alapvető szükségleteire. A fizikai közelség a Vatikán és a Gianicolo-dombon található kórház között lehetővé teszi a szállítás idejének jelentős csökkenését, sok esetben a gyermekek életének megmentését.

Kép: Helikopter-leszállópálya a Vatikánban – ANSA

Forrás: Vatikáni Rádió