A Remény 1.száma a 2016-os évben

A Remény 1.száma a 2016-os évben

A Remény 1. száma

– Karácsony 2. vasárnapján a Remény katolikus hetilap címoldalán Zalka Lóránt köszönti az új évet.

– Ezt követően vatikáni és hazai hírekről tudósít az újság: Többek közt Ferenc pápa elismerte a csodát Teréz anya közbenjárására, 50 éves a római Szent István Alapítvány, vagy olvashatunk a bencések ügyében meghozott döntésről Komáromban.

– Megismerkedhetünk a pálos renddel, és folytatódik az Irgalmasság arca a IV. résszel.

– Beszámolót olvashatunk az előző év novemberének utolsó szombatján megvalósult hitoktatói találkozóról, melynek dr. Németh Gábor győri teológiai tanár volt a meghívott vendége.

– A Lelki táplálék után egy értékes könyv ismertetőjét találjuk Kelemen Didákról- Isten szolgájáról, majd megtudhatjuk, hogy új tetőt kapott az Esterházy-kripta.

– Az olvasói leveleket követően Papp István lelkész, teológus, egyetemi tanár december 7-ei beszédével ismerkedhetünk meg az igazi irgalmasság kérdéskörében.

– Megalakult a felvidéki magyar egyházi iskolák szakmai fóruma- erről tájékoztat Decsi Katalin, a gútai Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont igazgatója,

– Olvashatunk az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és a szepsi Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Iskola testvériskolai szövetségéről.

Lesz Kuckó, Gondolkodó és Léleksimogató – Balázs Béla gondolataival.