A Szerzetesek Tere programja

A Szerzetesek Tere programja

Örömmel várnak mindenkit – bármely korosztályból – szeptember 18-án és 19-én Budapestre, a Március 15. térre és környékére, a Szerzetesek Tere elnevezésű rendezvényre, ahol jelen lesznek a Don Bosco Szaléziak is.

A Szerzetesek Tere mintegy 100 szerzetesrend életének, imádságának, tevékenységének, kapcsolatainak több mint 24 órás keresztmetszete, ahol mindenki számára megnyílik a szerzetesekkel való találkozás sokszínű lehetősége.

Meg akarják mutatni, hogy mekkora a szerzetesek szerepe és elköteleződése a magyar társadalomban. Tevékenységük rendkívül sok helyen és módon átszövi a mindennapokat. Szeretnék, hogy ezt megtudják, akikkel itt találkoznak. A sok különféle program erre kiváló lehetőség; emellett alkalmat ad a kapcsolatok elmélyítésére.

Sok helyszínen találkozhatnak a szerzetesekkel és vehetnek részt a felkínált programokon: lesz kórházsátor, Iskola a szabadban, Interaktív informatikai sátor, Kerekasztal sátor, Kézműves- és játszósarok, Nagyszínpad, Szerzetesek alkotásai, Szerzetesi piac, Élő könyvtár, Oázis, Csodapatika, Látványkonyha és még „Bogárrajzás” is.

A rendezvényen többek között fellép majd a Kaláka együttes és az Octovoice jazz-acapella formáció. Világraszóló és egészen egyedi előadással érkezik Hegedűs Endre és felesége Katica, akik művésztársaikkal együtt nyolckezes zongoradarabot adnak elő a Nagyszínpadon. A Piarista Kápolnában Sík Sándor piarista költő és egykori tartományfőnök, cserkészvezető életét bemutató összművészeti előadásnak lehetünk szem- és fültanúi Dóczy Péter rendezésében.

A Szerzetesek Tere rendezvény keretében szeptember 18-án 18.30-kor a komáromi Magyarock Dalszínház művészei bemutatják a Don Bosco élete nyomán írt Gyermekek fénye című rockoperát.

Ezen kívül, több mint tíz sátorban várunk minden kedves érdeklődőt gasztronómiai, egészségügyi, tudományos, kulturális, sport és gyermekprogramokkal.

A két nap részletes programja innen tölthető le:

http://www.szerzetesek.hu/sites/default/files/csatolmanyok/szerzetesek_tere_kulonszam_lapozgatos_1.pdf

Forrás: szaleziak.hu