A történelmet Jézus a szegényekkel írja
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A történelmet Jézus a szegényekkel írja

A történelem főszereplője a koldus. A történelem így a legszegényebbekkel íródik, és ők az üdvtörténet főszereplői. Ezt állapította meg Ferenc pápa a „Miatyánk” című olasz televíziós műsor harmadik adásában, amelyet november 8-án este sugárzott a TV2000 katolikus csatorna.

A Szentatya a műsort vezető padovai börtönlelkésszel, Marco Pozza atyával beszélgetett. Jézus a szegényekkel van és mindenkivel, amikor a menyegzőre hív, azt mondja: jöjjön mindenki, jók és rosszak egyaránt. De Jézus a szegényekre külön odafigyel – magyarázta a pápa. – A történelem főszereplője a koldus, de nemcsak az anyagi értelemben vett kolduló ember, hanem mi is, akik lelki koldusok vagyunk. Jöjjön el a te országod, mert az ország nélkül semmit nem tehetünk. A lelki koldulás az, ha azt mondjuk: jöjjön el a te országod.

A Miatyánk című műsor a Vatikán Kommunikációs Titkársága és a TV2000 együttműködésében jött létre. A kilencrészes sorozatban Marco Pozza a kultúra és a filmes világ ismert személyiségeivel találkozik, a bevezetőben pedig Ferenc pápával beszélget.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: FT