A veszprémi Karitász segít a karácsony megünneplésében

A veszprémi Karitász segít a karácsony megünneplésében

A veszprémi Főegyházmegyei Karitász karácsonyi ünnepséget szervezett a Szent Mihály-főszékesegyházban vasárnap délután a rászoruló, nehéz sorsú családok számára – tájékoztat a főegyházmegye.

Több mint ötven meghívott család vett részt az eseményen, amit Zagyva Richárd, a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója nyitott meg. Az ünnepi hangulatot Bogdán Norbert a Snétberger Zenei Tehetségközpont végzősének ének és gitárjátéka adta meg, majd Márfi Gyula érsek, valamint Nagy Károly apátkanonok köszöntötte a résztvevőket. A közös ünnepet a Padányi Bíró Márton Katolikus Iskola 4. évfolyamának betlehemes műsora tette teljessé. Az esemény zárásaként a Karitász önkéntesei élelmiszercsomagokat adtak át a családoknak, közel 10 000 forint értékben.

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász számos más rendezvényen vesz részt, és több akciót szervez teljes működési területén. December végéig több idős, hátrányos helyzetű családnak és fogyatékkal élő embertársunknak nyújt segítséget a szervezet, 3 millió forint összértékben, tartós élelmiszerek, tüzelők, valamint meleg ételek osztásával.

Márfi Gyula érsek az idei évben is közös ünnepi ebédre hívott meg több rászoruló családot, amelyre december 25-én kerül sor.

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász meleg ételt vitt a hajléktalanoknak december 22-én este. Zagyva Richárd, a szervezet vezetője és a Karitász önkéntesei Veszprémben és környékén az utcán, illetve erdei építményekben, elhagyatott épületekben és egyéb helyeken élő hajléktalan személyekhez látogattak el. Több helyszínen mintegy 90 adag gulyáslevest osztottak ki az esti körjárat során. A nélkülözők számára a meleg étel nem mindennapos, így karácsony előtt nagy örömmel fogadták a Karitász önkénteseit és adományukat. A Karitász egész évben segíti rászorulókat különböző segélyakciókon és családsegítő ügyfélszolgálatukon keresztül is, fontosnak tartják azonban karácsonykor a személyes odafordulást a rászoruló gyermekes családokon, magányos idős személyeken kívül a hajléktalanok felé is.

Kép: Veszprémi Főegyházmegye

Forrás: Magyar Kurír