Aggódnak a szent év biztonságáért
New Swiss Guards attend their swearing-in ceremony in Paul VI hall at the Vatican May 6. New recruits are sworn in during a colorful ceremony at the Vatican every May 6 to commemorate the day 150 Swiss Guards died saving Pope Clement VII’s life during the sack of Rome on that date in 1527. (CNS photo/Paul Haring) (May 7, 2012) See GUARDS-FACEBOOK May 7, 2012.

Aggódnak a szent év biztonságáért

Veszélybe kerülhet a szent év. Róma prefektusa ugyanis attól tart, hogy az iszlám állam terrorcselekményt követ el az esemény ideje alatt.

A szervezet év eleje óta több videót is közölt, amelyekben Róma és a Vatikán megszállásával fenyegetnek. A felvételeken az iszlám állam zászlói lobogtak a római Colosseum és a Szent Péter téren levő obeliszk tetején. Ezért fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek majd be a Vatikánban december 8 és 2016 november 20-a között. Ferenc pápa ugyanis erre az időszakra hirdette meg a szent évet. Az eseményre az egész világból harminc millió olasz és külföldi hívő, valamint turista érkezését várják. A szent év biztonságáért egy kormánybiztos felel majd. Őt november elején nevezi ki az olasz miniszterelnök.

Forrás: bonumtv.hu/MTI