Angelo Bagnasco bíboros pápai küldöttként vesz részt az olaszországi eucharisztikus kongresszuson

Angelo Bagnasco bíboros pápai küldöttként vesz részt az olaszországi eucharisztikus kongresszuson

Ferenc pápa különleges küldöttjének nevezte ki Angelo Bagnasco genovai bíboros érseket, az olasz püspöki konferencia elnökét a szeptember 15. és 18. között megrendezésre kerülő olaszországi Országos Eucharisztikus Kongresszusra.

A pápa buzdít minden hívőt, aki részt vesz az országos kongresszuson, hogy mélyítsék el az Eucharisztia iránti áhítatukat, amely a jámborság szentsége, a szeretet köteléke és húsvéti lakoma (vö. Sacramentum Caritatis 15, 47), és táplálkozzanak belőle, hogy testvéri egységet alkossanak és együttműködjenek az egyház építésében a világ javára.

Ferenc pápa arra is buzdít mindenkit, hogy – lehetőleg naponta, főleg az élet nehézségei közepette – látogassák templomaikban Krisztus végtelen szeretetének és irgalmasságának legszentebb Szentségét, hogy barátilag beszélgessenek Vele, csendben meghallgassák, és nyugodtan ráhagyatkozzanak; az egész egyházzal együtt nagy hittel énekeljék a Tantum ergo sacramentum kezdetű himnuszt; kérjék Istent Mária, az Isten Anyja közbenjárásával, hogy az Országos Eucharisztikus Kongresszus bőséges gyümölcsöket hozzon.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió