Átadták a Nagyboldogasszony-templomot Tamásiban

Átadták a Nagyboldogasszony-templomot Tamásiban

Három hónap alatt elkészült a Nagyboldogasszony-templom statikai megerősítése Tamásiban. A fejlesztés az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága pályázatából valósult meg. A Pécsi Egyházmegye tudósítása.

Közösségi programok, valamint az egyházi épített örökség védelmének támogásáért lehet pályázni az EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságánál. A 2013 végén kiírt pályázat keretében a Tolna megyei tamási Nagyboldogasszony-templom statikai megerősítését végezték el. A három hónapig tartó munkálatok során külső-belső javítást is végeztek a szakemberek. A templomtérben és a homlokzaton is eltüntették a repedéseket, valamint eltávolították a boltozatokról a meglazult vakolatot.

A Nagyboldogasszony-templom műszaki átadására hétfőn került sor. A tervek szerint egy következő pályázat keretében a templom kívül-belül is megszépül.

Tamásiban a Nagyboldogasszony római katolikus templom 1735–1745 között épült. Az épület belsejében megmaradt a 18. századi barokk főoltár és az egykorú orgona, a szószék és a padok sora.

Kép: Pécsi Egyházmegye

Forrás: Magyar Kurír