Az erdélyi Role zenekar Érsekújvárban!

Az erdélyi Role zenekar Érsekújvárban!

Az erdélyi Role zenekar 2014. december 8-án az érsekújvári római katolikus plébániatemplomba érkezik.  A program 18.00-kor szentmisével kezdődik, amelyen a csapat tagjai a zenei szolgálatot is elvállalták. Ezt követi majd maga az ádventi koncert, mely nagyon ígéretesnek mutatkozik.

A zenekarról:

1987-ben alakult. A Role együttes a lehető legszínesebb, legváltozatosabb, különböző érdeklődési körű, alkotó emberekből állt, egyszerre jelen és múlt. Mégis mindig jövőbe tekintő csapat. Csapattársak jönnek, távoznak, rendszerek változnak és természetesen a ROLE is változik.

Műfajuk elsősorban a progresszív rockzene, magyaros, eredeti megoldásokkal. A szövegek a magyar költészet remekei. Az egyetlen fiatal zenekar, akivel a fővárosi rádió felvételt készített a kommunizmus idején, az akkori kétórás magyar adás számára.

1989-től folyamatosan változik a csapat összetétele, amelynek következtében a zenekar hangzása is megváltozik: A kezdeti dob, basszusgitár, gitár, billentyű mellé bekerült a fuvola és a hegedű is.

Az évek folyamán a Role együttes zenélt Erdélyszerte majdnem mindenhol, Magyarországon, Svájcban és Ausztriában.

Lassan olyan alkotóműhellyé vált a Role zenekar, ahol az értékteremtés fontosabb mindenki számára bármilyen múlandó divathullámnál. Alapvető fontosságú tevékenységükben a hagyományok ápolása, kultúránk, értékeink átmentése a mai kor embere számára érthetőbb nyelvezetre.

Az alkotáson túl talán egyik legnagyobb eredményük az, hogy az elképzelhetetlenül mostoha körülmények ellenére is sikerült megmaradniuk; alkotóként, művészként tisztának, kreatívnak, önállónak és a mai napig aktívnak.

Kép: http://ignispt.blogspot.sk/

Forrás: Ignis Polgári Társulás/ role.hu