Az Európai Parlamentbe látogat november végén a pápa

Az Európai Parlamentbe látogat november végén a pápa

Federico Lombardi szentszéki szóvivő szeptember 11-én megerősítette a hírt, miszerint Ferenc pápa elfogadta a meghívást, hogy ellátogasson az Európai Parlamentbe, és ünnepélyes ülés keretében beszédet intézzen annak tagjaihoz. A látogatásra november 25-én kerül sor – írja a Vatikáni Rádió.

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke ezt megelőzően szeptember 11-én délelőtt Strasbourgban tájékoztatta a pápai látogatásról az elnöki konferenciát, amely a politikai frakciók vezetőiből áll. A meghívást Schulz vatikáni hivatalos látogatása során, 2013. október 11-én közvetítette Ferenc pápának – olvasható az Európai Parlament honlapján.

Az Európai Parlamentbe tervezett látogatás beilleszkedik a pápa közelgő útjai közé – kommentálta a hírt a Vatikáni Rádió programigazgatója, Andrzej Koprowski. A Szentatya szeptember 13-án a redipugliai osztrák–magyar katonai temetőben rója le tiszteletét az I. világháború áldozatai előtt „a nagy háború” kitörésének centenáriuma alkalmából. Szeptember 21-én Albániába érkezik, ahol arról is beszél, milyen lehetőségei vannak a vallás- és kultúraközi együttműködésnek a kontinensen. Ehhez az úthoz kapcsolódik majd a strasbourgi látogatás, amelynek során Európa keresztény értékeire is felhívja a figyelmet az egyházfő.

Forrás: Magyar Kurír