Betegeket látogatott Böcskei László püspök

Betegeket látogatott Böcskei László püspök

Fugyivásárhelyen, Nagyváradon és Nagyszalontán járt beteglátogató körúton Böcskei László nagyváradi megyéspüspök február 10-én, a Lourdes-i Szűzanya ünnepét és a betegek 23. világnapját megelőző napon – tájékoztat a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye honlapja.

A főpásztort Rajna József atya, a Caritas Catolica elnöke, illetve Tóth Andrea, a házibeteg-gondozási program koordinátora kísérték el.

Fugyivásárhelyen a helyi házi beteggondozás ellátottjait látogatták meg, akik elmondták, a testi kezelés szükségességén túl a meghallgatás, az együttlét és a bátorítás is fontos része a gyógyulási folyamatnak.

Böcskei László püspök látogatásának fontos célja volt, hogy a betegek mellett találkozhasson a házi beteggondozást végző személyekkel és a betegeket gondozó családtagokkal is, hiszen a Szent II. János Pál által kezdeményezett betegek világnapja róluk is szól, a betegség és a szenvedés az ő mindennapjaikban is jelen van.

Nagyváradon négy olyan beteg otthonában tett látogatást a főpásztor, akik hasonló betegségben szenvednek, de más-más szociális körülmények között élnek és látják el őket.

Nagyszalontán Cotrău Lucia betegápoló kísérte a megyéspüspököt. A látogatások folyamán kiderült, hogy az Istenbe vetett hit és a Szűzanya közbenjárásának kérése nagy bátorítást és a gyógyulás reményének forrását jelenti sokak számára.

A következő hónapokban Böcskei László további szociális intézményeket és általuk ellátott embereket látogat majd meg.

Kép: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Forrás: Magyar Kurír