Böjte Csaba Irakba utazik

Böjte Csaba Irakba utazik

Böjte Csaba május 6-án Irakba utazik. Kéri, imádkozzunk Flüei Szent Miklós közbenjárását kérve a békéért azzal az imakilenceddel, amelyet ajándékba visz ott élő testvéreinknek.

„Meghívtak Irakba, és én igent mondtam a meghívásra. Szent Ferenc atyánk jelszavával indulok május 6-án: »Uram, tégy engem a te békéd eszközévé!« Ezért Európa nagy béketeremtőjének, Flüei Szent Miklósnak közbenjárását kérve az áldott békéért, írtam egy imakilencedet! Ezt a kilencedet vinném a keleten élő testvéreinknek ajándékként.

Arra kérlek, hogy ezt a kilencedet az árva gyermekeinkkel és mindazokkal a testvéreinkkel, kiknek fontos a béke, ti is végezzétek el! Szeretettel kérlek, imádkozzunk együtt, kérjük a jó Istent, ahogy Európa szívében Szent Miklós közbenjárásra megfékezte a gyilkos testvérháborút és elhozta az áldott békét, ugyanúgy Irakban, Szíriában, de az egész Közel-Keleten is vezesse testvéreink lépteit a párbeszéd, a kiegyezés, a béke földjére!” – írta az utazása előtti napon Facebook-oldalán Csaba testvér.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány honlapján Legyőzhető a gyűlölet, a háború? címmel írta le gondolatait:

„Iraki utam előtt egyetlen fontos kérdés foglalkoztat: Legyőzhető a gyűlölet, a háború? Hiszem, hogy ezen a földön egyedül Isten irgalma végtelen, s mindaz, mi véges, annak a végére lehet járni! Egészen biztos, hogy a gyűlölet legyőzhető!

Isten a szeretet, a békesség útjára akarja vezetni lépteinket. A gonosz lélek a gyűlölet, a harag, a háború földjére vezetne mindannyiunkat, és ez sajnos sikerül is neki, ha nem fogjuk erősen egymás kezét, ha a vélt vagy valós igazunknál nem tartjuk fontosabbnak a Jóistent és az életet jelentő testvéri szeretetet.

Nap mint nap döntenünk kell, saját látszólagos érdekeink mentén kell-e megoldani a gondjainkat. Dönthetünk a gyűlölet, a háború mellett is, de az önzetlen szeretet szellemében is! Jézus az egyházra törő Saullal párbeszédet kezdeményez a damaszkuszi úton, és nem elpusztítja az ellenséget, nem legyőzi, hanem meggyőzi a saját igazáról, a szeretet és a jóság magasabbrendűségéről. Saulból háborús csaták nélkül Szent Pál lesz, a népek apostola, ki élete végén megírja a szép Szeretet himnuszát. Vajon az én ellenfeleimből, Sauljaimból lesznek-e barátok, szövetségesek, társak, akikkel együtt hirdethetem a szeretet mindent virágba borító, teremtő erejét?

Szeretettel hívlak, gyertek, imádkozzunk Flüei Szent Miklós közbenjárását kérve az áldott békéért!”

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: világháló