Ciszterci papokat és diakónusokat szentelt a heiligenkreuzi apátságban a bécsi érsek

Ciszterci papokat és diakónusokat szentelt a heiligenkreuzi apátságban a bécsi érsek

Április 30-án két testvér pappá szentelését és két szeminarista diakónussá szentelését ünnepelte az ausztriai heiligenkreuzi ciszterci közösség. Az apátság templomában bemutatott szentmisét Christoph Schönborn bíboros vezette.

Florian Mayrhofer és Philemon Dollinger pappá szentelését, illetve a Nigériából származó két szeminarista, Eberechukwu Franklin Okwara és Valentine Chinemerem Uwandu-Uzoma diakónussá szentelését Florian Mayrhofer és Philemon Dollinger ciszterci atyák közreműködésével végezte a bécsi főpásztor.

Szentbeszédében Christoph Schönborn bíboros Jézusról mint az egész teremtés és minden személyes élet Alfájáról és Ómegájáról beszélt. Isten áldását kérte a most felszentelt testvérekre, hogy szolgálatuk bő termést hozzon, Isten országát építve.

Miként korábbi cikkünkben is olvashatták: a ciszterci rend heiligenkreuzi közösségében jelenleg kilencvenhét szerzetes él; létszámuk folyamatosan növekszik. Karl Wallnernek, a heiligenkreuzi főiskola rektorának szavai szerint: „Sok a munkás, de az aratnivaló is egyre több.” Az apátság hazai és nemzetközi színtéren is szerepet vállal: az ausztriai és németországi perjelségek működtetése mellett az egykori kelet-német területen új közösséget kívánnak létrehozni; Srí Lankán monostor alapítását tervezik.

Forrás és fotó: Stift-Heiligenkreuz.org/ Magyar Kurír