Család és karrier?

Család és karrier?

Család és Karrier? címmel ismét előadásokat, beszélgetéseket szervez a Három királyfi három királylány mozgalom.

A beszélgetések és az előadások alkalmával a párkapcsolatok, az elköteleződés, valamint a családalapítás kerül a középpontba.

Az április 20-i est fő témája a párkapcsolati kommunikáció. Erre a kérdésre ad választ és tanácsot Purebl György pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos, aki 2010 óta a Magyar Pszichiátriai Társaság alelnöke, egy könyv és 72 egyéb közlemény szerzője. Szűkebb szakterületei az alvászavarok, szorongásos és stresszhez társuló zavarok, párkapcsolati zavarok, pár- és családterápia. A másik fő téma a szülővé válás útja.  Az előadást Andrek Andrea és Léder László, az Apa-füzet szerzői tartják. Andrek Andrea pszichológus, gyakorló anya, várandós és kisgyermekes családokkal dolgozik. Léder László szintén pszichológus, valamint gyakorló apa, nevéhez köthető az Egészségfejlesztési Kutató Intézet megalapítása.

A kedvezményes árú jegyek április 13-ig elérhetők a honlapon!

Legyen családbarátabb a magyar társadalom, háruljanak el a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályok, kerüljön egyensúlyba a munka és a magánélet! – Ezek a legfontosabb mottói a Három királyfi, három királylány című mozgalomnak.

Egy nemzetközi kutatás szerint ugyanis a magyar társadalom a leginkább családbarát Európában: a magyar fiatalok átlagosan 2-3 gyermeket szeretnének vállalni, de végül csupán 1-2 gyermekük születik. Az önkéntes mozgalom tagjai kitűzött céljaik elérése érdekében olyan projekteket és programokat valósítanak meg, melyek a tervezett gyermekek megszületését segítik elő. Javaslatokat készítenek, hogy a legkedvezőbb feltételek legyenek megteremtve a gyermekvállaláshoz. Mindezeken túl párbeszédet kezdeményeztek a társadalom egyes csoportjai, a politika és a civilek, a munkaadók és munkavállalók között, valamint útnak indították a babazászló és a vándorbölcső programot is.

(A Három királyfi, három királylány mozgalom részleteiről a hivatalos weboldalon tájékozódhat.)

Forrás: bonumtv.hu