Délutáni találkozás a Katolikus Rádióval

Délutáni találkozás a Katolikus Rádióval

Udvardy György pécsi megyéspüspök lesz a vendége a Magyar Katolikus Rádió közönségtalálkozójának, mely egyben a Délutáni találkozás című műsor nyilvános felvétele is.

Egy püspök, akinek a működése alatt egyre másra szépülnek az egyházmegye épületei: a pécsi Belvárosi Templom (közkeletű nevén a Dzsámi), a Csontváry múzeum épülete, vagy éppen Püspökszentlászló történelmi emlékei. És a sor még folytatható. Szépen fejlődnek az egyházi iskolák, és egyre többen vesznek részt különböző zarándokutakon az egyházmegyében. Ugyanakkor a világ egyre több kihívással szolgál.

Szinte napra egyezően 30 évvel ezelőtt szentelték pappá Udvardy Györgyöt, aki hosszú utat tett meg azóta. Mit hozott ez a három évtized, mit jelent a püspöki lét? Milyen a püspök, mint magánember, és létezik-e a „püspök magányossága”?

Hogyan sikerül összeegyeztetni a lelkek vezetését egy olyan bonyolult – ingatlanokat, iskolákat, munkahelyeket, embereket összefogó – szervezet irányításával, mint amilyen egy egyházmegye?

Mire jutott a kinevezése óta eltelt időben, és mit szeretne még elérni a következő években?

Miért ez az idézet szerepel a pécsi egyházmegye honlapján, rögtön a cím alatt: „Reményt és jövőt adok Nektek”.

Közönségtalálkozó Udvardy György pécsi megyéspüspökkel – 2015. június 1-én, 17 órakor. (Budapest, VIII. Horánszky utca 20.)

A beszélgetőtársak: Szikora József és Sályi András.

Forrás: bonumtv.hu