Diakónussá szentelték az egykori profi focistát, Philip Mulryne-t

Diakónussá szentelték az egykori profi focistát, Philip Mulryne-t

Október 29-én diakónussá szentelték a dublini Szent Megváltó domonkos templomban az egykori profi focistát, Philip Mulryne-t, aki a Manchester Unitedban kezdte pályafutását, és huszonhat győztes meccsen játszott.

Philip Mulryne sportpályafutása tizenkét évet ölelt fel: tizennyolc évesen mutatkozott be a Manchester Unitedban. Az első osztályú angol labdarúgó-válogatottba azonban nem sikerült bekerülnie, nagyrészt azért, mert olyanokkal mérték őt össze, mint David Beckham, Paul Scholes, Ole Gunnar Solskjaer, Nicky Butt és Andy Cole, akik a történelem egyik legsikeresebb angol csapatának támadó magját alkották.

Mulryne később a Norwich City csapatában játszott – százhatvanegy alkalommal lépett pályára, végül egy sérülés miatt távozott a klubtól. Ezt követően a Cardiff City, majd a Leyton Orient csapatában töltött rövid, sikertelen időszak után harmincévesen visszavonult a labdarúgástól, hogy papi pályára lépjen.

2009-től a római Pápai Ír Kollégiumban tanult, majd Belfastban végezte el a teológiát. Belépett a domonkos rendbe, 2012-ben kezdte meg a noviciátust.

Idén október 29-én Diarmuid Martin dublini érsek szentelte diakónussá a harmincnyolc éves Philip Mulryne-t rokonai és barátai körében a dublini domonkos rendházhoz tartozó Szent Megváltó-templomban. Képzése előre láthatóan jövőre fejeződik be, akkor szentelik majd pappá.

„Teljesen át szeretném adni magamat Istennek” – mondta Mulryn, és hozzátette: az vonzotta őt a domonkos életben, hogy a rendben – bár a gyengeségei és hibái nem tűntek el – Isten átformálta őt kegyelmével, hogy „átadhassa az Istennel való személyes kapcsolat örömét mindazoknak, akikkel találkozik”.

Forrás: The Tablet/ Magyar Kurír

Fotó: Irish Province of the Dominican Order