Egy éve nyílt meg a pozsonyi magyar katolikusok közösségi helye

Egy éve nyílt meg a pozsonyi magyar katolikusok közösségi helye

Egyéves a pozsonyi magyar katolikusok közösségi helyisége, a Korona Társalgó. A Pozsonyi Magyar Intézet épületében található terem a gyakori programok és találkozások helyévé vált a szűkebb és tágabb közösség, a pozsonyi vagy Pozsonyba érkező magyarság számára.

Rendszeres találkozóhelyéül szolgál a szerda esti misék után összegyűlő egyetemistáknak, péntekenként a helyi magyar ifjúságnak, valamint a cserkészeknek, a rendszeresen együtt imádkozó édesanyáknak, a havonta találkozó keresztény házaspároknak, a bérmálkozásra készülőknek és a lelkiségi csoportoknak.

Tavaly a Korona Társalgóban készíthettek a gyerekek adventi koszorúkat, itt került sor az adventi gyertyagyújtásokra, a gyerekek által készített ajándéktárgyakat kínáló adventi vásárra, a karácsony előtti tartósélelmiszer-gyűjtésre a Teréz anya nővérei által felkarolt rászorulók számára. Később húsvétra és anyák napjára is itt készülhettek közösen a gyerekek és a fiatalok. Az év folyamán könyvbemutatók, zenés programok, élménybeszámolók, filmvetítések, kiállítások, lelkiprogramok, előadások sora tette színessé a pozsonyi magyar katolikus közösség mindennapjait.

A közkedvelt közösségi hely különféle ünnepségek, születésnapi összejövetelek helyszínéül is szolgált. De a hétköznapokon is van miért betérni: a gazdag könyvkínálat mellett újságok is olvashatók itt. Kedden és szerdán a Korona Társalgóból nyíló magyar könyvtárból lehet kölcsönözni.

A tetszőleges adomány fejében fogyasztott italt, sós süteményt vagy édességet a közösség önkéntesei szolgálják fel.

Minden jó szándékú embert szeretettel várnak a pozsonyi magyar katolikus közösség programjaira, valamint munkanapokon délutánonként 15 és 17.30 óra között kötetlen beszélgetésre, újságolvasásra, egy tea vagy kávé melletti találkozóra a Védcölöp út (Palisády) 54. alatt található közösségi helyiségbe. Szívesen fogadják újabb önkéntesek jelentkezését is.

Forrás: Pozsonyikatolikusok.sk

Logó: Nemes Ádám