Egyházmegyei Családtalálkozó és Szív-búcsú Mezőkövesden

Egyházmegyei Családtalálkozó és Szív-búcsú Mezőkövesden

A mezőkövesdi hagyományos Szív-búcsút ebben az évben június 9-én, vasárnap tartják.

Az ünneplés Jézus Szíve ünnepnapján, június 7-én, pénteken kezdődik. Este 6 órakor Nyeste Pál, Mezőkövesdről származó piarista atya ezüstmiséje lesz, majd sötétedés után 21,30-kor a templomtól gyertyás körmenet indul a Kavicsos tóhoz, ahol a jelenlevők a város családjaiért imádkoznak.
Június 8-án, szombaton délután 2 órakor kezdődik az Egyházmegyei Családtalálkozó. A találkozó témája a hit továbbadása, amely alapvetően a családokban valósul meg. A program kezdetén a Páterrock együttes segítségével közös éneklésre kerül sor, majd Palánki Ferenc segédpüspök előadása következik, és a szentmise előtt a házaspárok tanúságtétele keretében a hit átadásának öröméről lesz szó. A 19 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa szintén Palánki Ferenc egri segédpüspök.
Június 9-én vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik a Szív-búcsú ünnepi szentmiséje, amelyet Alberto Bottari de Castello érsek, pápai nuncius úr végez. A szentmise után lesz a szokásos nagy körmenet, amelyet a templom körül, a templom melletti tavat megkerülve tartanak. A tó vízére helyezett hatalmas keresztet a hívek virágjai díszítik. A búcsúi ünnep délután 2 órakor litániával és a kegytárgyak megáldásával zárul.

Forrás: eger.egyhazmegye.hu

Írjon választ

Az email címe nem lesz publikálva. A kőtelező mezők ki vannak jelölve *

*

20 − öt =