Egyperces néma tisztelgés az Európa Parlamentben

Egyperces néma tisztelgés az Európa Parlamentben

A francia Alpokban kedden lezuhant repülőgép utasainak, illetve a tunéziai Bardo múzeum elleni március 18-i terrortámadás áldozatainak az emléke előtti, egyperces néma tiszteletadással kezdődött az Európai Parlament (EP) szerdai brüsszeli plenáris ülése.

Martin Schulz, az EP elnöke részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak és barátainak. Kitért arra, hogy a Germanwings légitársaság repülőgépének fedélzetén volt 16 olyan diák is, akik egy spanyolországi csereutazást követően az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található otthonukba, Halternbe igyekeztek vissza. Az egész várost sokkolta a hír – mondta az EP-elnök.

A Bardo múzeum elleni terrorcselekménnyel kapcsolatban Martin Schulz kijelentette: a támadás a fanatikus fundamentalizmus terjedéséről tanúskodik.

Az EP módosította a szerdai plenáris ülés napirendjét. Az európai szomszédságpolitikával kapcsolatos vitát egy későbbi plenáris ülésre halasztották, és helyette este Federica Mogherini, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szólal fel a tunéziai terrortámadással kapcsolatban.

Forrás: bonumtv/MTI