Elítéltek ostyát ajándékoztak Ferenc pápának

Elítéltek ostyát ajándékoztak Ferenc pápának

Levelet írtak a pápának és megajándékozták az általuk készített ostyákkal azok az elítéltek, akiket január 17-én, vasárnapi Úrangyala imádsága alkalmával köszöntött a Szentatya.

Az április 9-ei pápai audiencián jelen volt az a három elítélt Milánóból, akik részt vesznek A kenyér értelme elnevezésű projektben. Olaszország legnagyobb börtöneiben egy olasz alapítvány ostyagyártó műhelyt létesített. A szombati rendkívüli általános kihallgatáson az elítéltek átadtak Ferenc pápának 12 ezer ostyát, amelyet ők készítettek. A Szentatya megígérte, hogy konszekrálja azokat egy általa bemutatott szentmisén.

„Hatalmas élmény volt számunkra” – nyilatkozta Ciro, a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt fogva tartott. „Munkánk és megváltásunk gyümölcsét ajándékoztuk a Szentatyának. Jézus, aki jelen van testével az Eucharisztiában, megváltoztatta a szívünket és ma tanúságot tehetünk mindenkinek arról, hogy Isten irgalmassága mindenki számára lehetséges, nemcsak azoknak, akik szörnyű bűnöket követtek el, mint mi” – hangsúlyozta az AGI olasz hírügynökségnek az elítélt.

A kenyér értelme kezdeményezést öt hónapja indították el és már több mint kétszáz plébániára eljutottak Olaszországban és világszerte. Az ostyákat ingyen ajándékozzák annak, aki kérvényt ír az ilsensodelpane@gmail.com email-címre. Jelenleg öt kontinensre küldtek már ostyákat, olyan területekre, ahol háború folyik vagy ahol nehézségek között élnek, például Nicaraguába, az iraki Kurdisztánba, Libanonba, Jeruzsálembe, Kubába és Srí Lankára.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió