Először hagyta el Olaszországot Pio atya szíve

Először hagyta el Olaszországot Pio atya szíve

Hívek sokasága zarándokolt Bostonban Pio atya szívereklyéjéhez, hogy tiszteletét fejezze ki előtte. Ez az első eset, hogy a relikvia elhagyta Olaszországot.

A bostoni katolikusok sokasága zarándokolt a szent szíve előtt tiszteletét tenni múlt héten. Az ereklyét a San Giovanni Rotondó-i Pio atya-szentély kapucinusai kísérték Bostonba.

A bostoni érsekség egyik híve, Virginia Fierro 14 esztendős korában személyesen is találkozott Pio atyával, amikor Olaszországban élt családjával – idén szeptember 21-én végre alkalma nyílt rá, hogy tiszteletét fejezze ki a szent ereklyéje előtt.

„Beszéltünk is vele. Úgy láttuk őt, amint itt is látható: kitárt karokkal” – mutatott Pio atya kicsit távolabb látható szobra felé. – „Nagyon sokan jöttek, de ő mindenkivel beszélgetett. Gyönyörű nap volt” – mesélt az asszony a bostoni érsekség lapja munkatársának.

Szeptember 21-től 23-ig vándorol a szent relikviája a bostoni érsekség területén, ahol több plébánián is kihelyezik tiszteletadásra.

A bostoni hívek között az egyik leglelkesebb Dalila Patrizzi volt, aki elsőként tette tiszteletét a Szeplőtelen Fogantatás-templomban. Hogy megelőzze a tömeget, fiával már kora hajnalban leparkolt a templom közelében lévő parkolóban – egész éjjel virrasztottak: filmeket néztek a kocsiban, és imádkoztak, hogy ébren tudjanak maradni.

Amii Stewart, a hajdani popénekes is részt vett a Szent Lénárd-templomban bemutatott éjszakai szentmisén – az énekesnő azért utazott az Egyesült Államokba Olaszországból, jelenlegi hazájából, hogy énekeljen a Szent Kereszt-székesegyházban Pio atya tiszteletére. Amii Stewart Pio atya földi maradványainak 2009-es újratemetésén a Con te partiro (Búcsúzom) című dalt adta elő.

2008-ban, Padre Pio halálának negyvenedik évfordulója alkalmából nyitották fel a sírt, hogy a zarándokok közvetlenül imádkozhassanak a szenthez, valamint hogy meggyőződjenek a holttest állapotáról. Két hónapon át készítették elő a holttestet a bemutatásra; jól konzervált állapotának köszönhetően semmi döntöttek úgy, hogy a hívek megtekinthetik üvegkoporsójában.

Forrás és fotó: Catholic Herald