Építsük a szeretet kultúráját!

Építsük a szeretet kultúráját!

A Szűzanya oltalmába ajánlja az élet ügyét Ferenc pápa abban az üzenetben, amelyet Anglia, Wales és Skócia lakosságának küldött a június 18-án esedékes életvédő nap alkalmából – adja hírül a SIR olasz katolikus hírügynökség. A pápa kívánsága az, hogy mindazok, akik hisznek a Fiúban, továbbra is tanúságot tehessenek az életről, és minden jóakaratú emberrel együtt hozzájáruljanak az igazság és a szeretet kultúrájához.

A pápa áldását küldi a résztvevőknek

Az üzenetet az új Nagy-Britanniai apostoli nuncius, Edward Adams érsek közvetítette az életvédő napért felelős püspöknek, John Sherringtonnak. A Szentatya imáiról biztosítja a résztvevőket és a szervezőket, valamint apostoli áldását küldi rájuk.

50 éve lépett életbe az abortusztörvény

Októberben lesz ötven éve, hogy Angliában, Skóciában és Walesben, 1967-ben életbe lépett az abortusztörvény. Az idei életvédő nap alkalmat nyújt rá, hogy imádkozzunk és emlékezzünk a meg nem született életekre, illetve, hogy gyakorlati és érzelmi támogatással szolgáljunk a nem várt terhesség miatt aggódó nőknek és férfiaknak – írják egy közleményben az angol katolikus püspökök.

Gyűjtést rendeznek az élet védelmében

Akinek abortusza volt, az olvassa el Ferenc pápa Misericordia et Misera – kezdetű apostoli levelét, melyben ez áll: „Nincs olyan bűn, amit Isten irgalmassága ne tudna elérni és kitörölni, ha egy bűnbánó szívre talál, amelyik ki akar kiengesztelődni az Atyával”. Az életvédő nap szeretné felhívni a figyelmet az emberi élet értelmére és értékére annak minden szakaszában és állapotában, a fogantatástól a természetes halálig. Gyűjtést rendeznek az alkalomból, amelynek bevételét az Anscombe Bioethics Centre katolikus bioetikai intézet javára fordítják, illetve az egyház egyéb életvédő tevékenységét hivatott támogatni.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: AFP