Ezer pap képzését támogatják a meggyilkolt Hamel atya emlékére

Ezer pap képzését támogatják a meggyilkolt Hamel atya emlékére

Az emléken, a szép szavakon túl a Szükséget Szenvedő Egyház katolikus jótékonysági szervezet elhatározta, hogy P. Jacques Hamel emlékének adózva, akit július 26-án barbár módon meggyilkoltak Franciaországban, konkrét lépést tesz: ezer pap képzését támogatja világszerte.

Ezer új pap képzését támogatjuk, akik P. Hamelhez hasonlóan számunkra a „hit katonái”

„P. Jacques brutális meggyilkolása után hosszan elgondolkodtunk, hogy miként válaszoljunk erre a rémtettre és hogyan rójuk le kegyeletünket a pap előtt, aki közel 60 éven keresztül fáradhatatlanul szolgálta az egyházat. Arra jutottunk, hogy a legjobb megoldás, ha egy projektet szentelünk neki, vagyis ezer új pap képzését támogatjuk, akik P. Hamelhez hasonlóan számunkra a „hit katonái” – nyilatkozta Alessandro Monteduro, a Szükséget Szenvedő Egyház katolikus jótékonysági szervezet olasz irodájának igazgatója.

Válaszunk a barbárságra

Az egész világ azon a reggelen ismerte meg a francia plébánost, amikor két muzulmán fiatal elvágta a nyakát a szentmise bemutatása közben. „A Szükséget Szenvedő Egyház katolikus jótékonysági szervezet meggyőződése, hogy minden egyes Isten szolgája szeretné látni saját hivatásának megújulását fiatalok ezreiben világszerte abban, hogy igent mondanak az Úr hívására. Mint mindig is, ez a mi válaszunk a barbárságra” – fogalmaz a szervezet olasz igazgatója.

2015-ben több mint 124 millió eurót gyűjtött össze

A Szükséget Szenvedő Egyház katolikus jótékonysági szervezet pápai jogú alapítvány, amelyet 1947-ben P. Werenfried van Straaten hozott létre. Az egyetlen szervezet, amely az egyház pasztorális tevékenységének támogatását projektekkel támogatja azokon a helyeken, ahol üldözik az egyházat vagy ahol hiányoznak a megfelelő eszközök missziójának megvalósításához. 2015-ben több mint 124 millió eurót gyűjtött össze 22 országban, ahol jelen van országos székhelyekkel és 146 országban 6209 projektet valósított meg.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: REUTERS