Ferenc pápa bezárta a Szentkaput és lezárta a Szentévet

Ferenc pápa bezárta a Szentkaput és lezárta a Szentévet

Ferenc pápa november 20-án vasárnap, Krisztus Király ünnepén az Irgalmasság Jubileumának lezárása alkalmával a Szent Péter bazilika átriumában a Szentháromság segítségül hívása után a következő imádságot mondta el a még nyitott Porta Santa előtt:

Ó, Atyánk, szent és mindenható a szeretetben, aki a te Fiadban, a Szűz Máriától született Jézusban kinyilvánítottad végtelen irgalmasságod arcát, nézz jóságosan az imádságban összegyűlt Egyházra a jubileumi szentév lezárásakor. Miközben hálásan elismerjük a tőled kapott kegyelmi ajándékokat, valamint a szóban és tettben való tanúságtételre hívó bátorításodat, továbbá irgalmas szereteted gyengédségét, bezárjuk a Szentkaput: A megszentelő Lélek újítsa meg reménységünket a Megváltó Krisztusban, aki mindig nyitott Kapu azok számára, akik őszinte szívvel keresik őt, egyetlen Kapu, aki az eljövendő Országba vezet bennünket. Atyánknak, az élet teremtőjének és szeretőjének, a mi Királyunk és Urunk, Jézus Krisztus által, a vigasztaló Szentlélekben, minden tisztelet és dicsőség mindörökkön örökké! Ámen!

Az imádság után Ferenc pápa a virágfüzérrel ékesített Szentkapu szárnyait becsukta és ezzel a szimbolikus gesztussal véget ért az Irgalmasság rendkívüli jubileumi Szentéve.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: REUTERS