Ferenc pápa elindult Kolumbiába, Szűz Mária segítségét kérve

Ferenc pápa elindult Kolumbiába, Szűz Mária segítségét kérve

A programnak megfelelően Ferenc pápa szeptember 6-án délelőtt tizenegy órakor megkezdte huszadik nemzetközi útját. Róma Fiumicino repülőteréről 11 óra 13-kor emelkedett a magasba az Alitalia A 330 Airbus gépe, hogy megkezdje hosszú, 12 és félórás útját a 9825 kilométer távolságra fekvő Bogotába, Kolumbia fővárosába.

A Salus Populi Romani kegykép előtt Szűz Mária segítségét kérte

Utazása előestéjén, kedden este, Ferenc pápa szokásához híven a Santa Maria Maggiore bazilikában felkereste a Salus Populi Romani kegyképet és letérdelve imádkozott útjának sikeréért, vagyis, hogy meg tudja erősíteni a hitben a kolumbiai keresztényeket és, hogy hozzá tudjon járulni az ország társadalmi megbékéléséhez.

Indulás előtt megáldott két tűzvészkárosult családot  

Szerdán reggel, közvetlenül a repülőtérre indulása előtt a Szent Márta-ház bejáratánál találkozott a pápa két családdal, akiknek az egyik nyárvégi tűzvész következtében leégett a háza Róma Ponte Mammolo városrészében. Konrad Krajewsky érsek, pápai főalamizsnás mutatta be az öt személyt a pápának, aki megáldotta őket.

Módosított útvonalon Kolumbia felé

A Fiumiciono repülőtéren Ferenc pápa az immár hagyományossá vált módon, bal kezében fekete aktatáskáját tartva, jobbjával kapaszkodva lépett fel a lépcsőn a repülőgép fedélzetére. Miután köszöntötte a repülőgép személyzetét, visszafordulva búcsút intett a Városnak és elindult a gép Latin-Amerika partjai felé. A repülőgép útirányát az utolsó pillanatban módosítani kellett, adta hírül az Ansa olasz  állami hírügynökség, mert a módosított útvonal így kikerüli az „Irma” nevű hurrikánt, mely Közép-Amerika fölött jelent veszélyt most a légiközlekedés számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: REUTERS