Ferenc pápa fogadta a Vodafone Alapítvány vezetőit

Ferenc pápa fogadta a Vodafone Alapítvány vezetőit

A Szentatya október 5-én, szerdán reggel a VI. Pál aula kistermében fogadta a Vodafone Alapítvány vezetőit.

A pápa arra kérte a Vodafone vezetőit, hogy minél több ember számára tegyék lehetővé a vallásos szövegek olvasását, valamint megbecsülését fejezte ki a Vodafone által afrikai fiatalok számára biztosított, a tanulást segítő digitális eszközök biztosításáért (Instant Schools for Africa program). A projekt 2016 őszétől kongói, ghánai, kenyai, lesothói, mozambiki és tanzániai fiatalok milliói számára biztosít ingyenes hozzáférést az egyik piacvezető nonprofit oktatástechnológiai szolgáltatóval, a Learning Equalityvel közösen kifejlesztett internetes tananyagokhoz.

Ferenc pápa kifejtette, hogy ez a kezdeményezés elősegíti egy családiasabb világ megteremtését, amely képes felajánlani a fejlődés lehetőségét azon emberek számára, akik kirekesztett szociális csoportokhoz tartoznak.

A Szentatya felvetette, hogy a Vodafone-éhoz hasonló kezdeményezéseknek támogatniuk kell a fiatalokat abban is, hogy hogyan használják a rendelkezésükre bocsátott eszközöket, azaz képesek legyenek szabadon és kritikusan alkalmazni azokat.

A pápa azt a vágyát is kifejezte, hogy a tanulást segítő eszközökön különböző vallások szent szövegeihez is hozzáférhessenek a fiatalok, szintén különböző nyelveken. „Gyönyörű jele lenne ez a vallási dimenzióra irányuló figyelemnek, amely olyannyira hozzátartozik az afrikai emberek gyökereihez. E gesztus a vallásközi párbeszédre is bátorítana” – fejtette ki Ferenc pápa.

Végül így fogalmazott: „Nagyon tetszik az, amit erről a projektről hallottam, amely a maga konstruktivitásával az emberi fejlődést szolgálja – erre nagy szükség van ezekben a napokban, hogy ne csak azzal szembesüljünk, hogyan dobnak le bombákat ártatlan felnőttekre, gyerekekre és betegekre, egész városokra. Építsetek, és ne pusztítsatok!”

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: világháló