Ferenc pápa gratulál az első Ebola vírusos beteg gyógyulásáért

Ferenc pápa gratulál az első Ebola vírusos beteg gyógyulásáért

Olasz kormányzati források szerint Ferenc pápa szombat délelőtt telefonon felhívta Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi minisztert és gratulált neki doktor Fabrizio Pulvirenti meggyógyulásáért, aki Sierra Leone-ban kapott Ebola-vírus fertőzést.

Ferenc pápa közelségéről biztosította az Ebola-járvány fertőzöttjeit és a gyógyításukban résztvevőket

A pápa gratulált azért is, hogy számos egészségügyi dolgozó kockáztatja az életét, hogy segítséget nyújtson a szenvedőknek. Ferenc pápa közelségéről biztosította mindazon betegeket, akiket az Ebola járvány fertőzött meg, továbbá az orvosokat és az egészségügyben elkötelezett személyeket, akik napról-napra hősiesen elkötelezik magukat a gyógyításban. A pápa imáiban megemlékezik róluk.

Olaszország a befogadókészség és a gyógyítás terén az elsők között van a világon

Pozitív hír és nagy remény a vírus sújtotta lakosság, de minden olasz polgár számára is, hogy ilyen magas szintű szakmai és technikai felkészültségnek örvendhetnek. A felebarát iránt mutatott nagylelkűség mutatja, hogy Olaszország hittel és szenvedélyes elkötelezettséggel, a befogadó készség és a gyógyítás terén az elsők között van a világon. Ferenc pápa a telefonbeszélgetés révén tájékozódott a nyugat-afrikai egészségi helyzetről, és lelki közelségéről biztosította azokat, akik nap, mint nap bátran elkötelezik magukat a betegek ápolásában.

Fabrizio Pulvirenti olasz orvos gyógyultan hagyta el jó egy hónap után pénteken a római kórházat. A szicíliai születésű orvos egy segélyszervezetnél dolgozott, Sierra Leone nyugat-afrikai köztársaságban. Pulvirenti az első és egyetlen hivatlaosan megerősített Ebola-fertőzött volt Olaszorzságban.

Kép: Vatikáni Rádió

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír