Ferenc pápa levelet írt egy gyógyíthatatlan betegséggel küzdő 17 éves fiúnak

Ferenc pápa levelet írt egy gyógyíthatatlan betegséggel küzdő 17 éves fiúnak

Az olaszországi Adriában augusztus 29-én elhunyt Alessio Turolla, aki gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Szenvedései közepette mellette álltak barátai, a város katolikus közössége, és Ferenc pápától is kapott bátorító levelet.

Alessio tízéves korában betegedett meg először, rosszindulatú lágyrészdaganatot diagnosztizáltak nála. Akkor legyőzte a betegséget, amely azonban egy évvel ezelőtt kiújult, és nem sikerült leküzdenie.

Temetési szertartásán az adriai székesegyházban Antonio Donà kanonok, plébános homíliájában elmondta, hogy Ferenc pápa is bátorító levelet küldött a fiatal fiúnak, amelyben így írt neki: „Tudatában vagyok annak, mennyire nem alkalmasak az emberi szavak arra, hogy vigaszt nyújtsanak szenvedő szívednek, ezért szeretnélek megajándékozni egy vigasztaló és gyengéd gesztussal, lélekben megsimogatlak. Ugyanakkor arra buzdítalak, bízd magad Jézus szerető karjára, és bízz végtelen jóságában. A legnehezebb küzdelem pillanataiban ezt a mondatot mondogasd: »Mesterem, vezess engem! Rád bízom magam, mint csecsemő az édesanyja szeretetére.«”

Antonio Donà a fiatalokkal zsúfolásig telt főtemplomban elmondta, hogy Alessio éppen Lourdes-ba készült zarándoklatra, de már nem tudott elmenni: „magasabbra utazott, arra az útra tért, amelyen az angyalok járnak”.

Pierantonio Pavanello püspök üzenetet küldött a szülőknek, amelyben visszaemlékezett arra, mekkora lelkierőt tapasztalt ebben a fiatal fiúban, aki bátran, a végsőkig küzdött. Hitünk szerint azt mondjuk: „megnyerte a csatát, az igazi élet kapui nyíltak meg előtte” – tette hozzá.

Forrás: Magyar Kurír

Fotó: Polesine24.it