Ferenc pápa váratlan látogatást tett a Pápai Latin-Amerika Bizottságnál

Ferenc pápa váratlan látogatást tett a Pápai Latin-Amerika Bizottságnál

Hihetetlen meglepetés volt, amit Ferenc pápa okozott – így nyilatkoztak a Pápai Latin-Amerika Bizottság lelkes munkatársai a pápa látogatásáról. A Szentatya szerdán délelőtt 9 óra után kopogtatott a Vatikánhoz vezető széles úton, a Via della Conciliazione-n található iroda ajtaján. Éppen az Irgalmasság szentévének következő bogotai szertartásairól tartottak megbeszélést a vatikáni szerv munkatársai.

„Csak be akartam ugrani hozzátok”

Az érzelmektől meghatott arcok láttán Ferenc pápa a váratlan látogatások bejelentésére használt tipikus latin-amerikai kifejezést használt: „Csak be akartam ugrani hozzátok”. Egyszerű és szívélyes „Jó reggelt”-tel köszöntötte a jelenlevőket és kérte, hogy szeretne részt venni a megbeszélésen. Az egyik munkatárs értesítette az alelnökség megbízott titkárát Guzmán Carriquiry professzort, aki fogadta a pápát.

„Van egy kis időd, hogy beszéljünk?”

Ferenc pápa belépve a professzor irodájának ajtaján azt kérdezte: „Van egy kis időd, hogy beszéljünk?”. Ezt követően félórás magán megbeszélést tartottak, majd a pápa a Bizottság minden alkalmazottját üdvözölte és mindenkivel röviden elbeszélgetett. Nagyon családias találkozó volt, amely során a Szentatya felidézte emlékeit, amelyeket Buenos Aires érsekeként tett a Bizottságnál. Természetesen nem hiányozhatott a fotók, selfie-k készítése és néhány humoros megjegyzés és vicc a találkozóról.

„Isten kezében vagyunk”

Míg Ferenc pápa a Bizottság elnökével folytatott négyszemközti megbeszélést, a vatikáni biztonsági szerv egyik tagja a munkatársak kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a vatikáni egészségügyi központban végzett fogászati vizsgálat után a Szentatya kifejezte szándékát, hogy ellátogasson a Pápai Latin-Amerika Bizottsághoz. Annak ellenére, hogy tájékoztatták a bonyolult biztonsági előírásokról, a pápa egy vitathatatlan érvvel válaszolt: „Ne aggódj, Isten kezében vagyunk”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: AFP