Ferenc pápa videó-üzenete lengyelországi apostoli útja elé

Ferenc pápa videó-üzenete lengyelországi apostoli útja elé

Közeledik a 31. Ifjúsági Világtalálkozó– kezdi július 19-én közzé tett üzenetét a pápa. Várja a találkozást a világ minden részéről érkező, Krakkóban összegyűlő fiatalokkal és a szeretett lengyel nemzettel. A pápa látogatását az irgalmasság ihlette a szentévben és Szent II. János Pál áldott emléke, aki elindította az Ifjúsági Világtalálkozókat és aki a lengyelek vezetője volt a szabadság felé vezető úton.

A lengyel fiatalokhoz szólva Ferenc pápa elmondta, hogy tudja, készülnek a nagy krakkói találkozóra imáikkal is. Köszönetét fejezi ki nekik mindazért, amit tettek és a szeretetért, amivel azt végezték. Ölelését és áldását küldi számukra.

Az európai, afrikai, amerikai, ázsiai és óceániai fiatalokhoz fordulva a pápa megáldja országaikat, reményeiket és útjukat Krakkóba. Imádkozik, hogy látogatásuk a hit és a testvériség zarándoklata legyen.  Az Úr Jézus adja meg a kegyelmet, hogy személyesen is megtapasztalják szavait: „Boldogok az irgalmasok: majd nekik is irgalmaznak.” (Mt 5,7) „Izgatottan várom a találkozást és azt, hogy a világnak felkínáljuk a harmónia új jelét, a számos faj, nyelv, nép és kultúrából származó különböző arcok mozaikját, akik azonban Jézus nevében egységben vannak, aki az Irgalmasság arca.”

A lengyel nemzet kedves gyermekeihez szólva Ferenc pápa az Úr nagy ajándékának nevezi ezt a látogatást. Ez a nemzet a történelem során sok próbatételt megélt, amely közül néhány különösen nehéz volt, és mégis kitartott a hit erejével, Szűz Mária anyai kezeivel megóvta. „Biztos vagyok benne, hogy zarándoklatom a czestochowai kegyhelyre eláraszt majd ezzel a próbára tett hittel és nagyon jót tesz majd nekem – fogalmaz a pápa. Köszönetet mond útja előkészítése során mondott imáikért. Köszönetét fejezi ki továbbá a püspököknek, a papoknak, a szerzeteseknek és szerzetesnőknek, valamint a világi híveknek, különösen is a családoknak, akiknek jelképesen elviszi az Amoris laetitia k. szinódus utáni apostoli buzdítását. Egy nemzet erkölcsi és szellemi „egészségét” a családokon lehet lemérni. Ezért fordult Szent II. János Pál nagy figyelemmel az eljegyzett párok, a fiatal házasok és családok felé. „Folytassátok ezt az utat!” – buzdított Ferenc pápa.

Végül hangsúlyozta, ez az üzenet szeretetének jele. „Legyünk közel egymáshoz az imában. Várom a veletek való találkozást Lengyelországban!”

 

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió