Folyékonnyá vált San Gennaro vére!

Folyékonnyá vált San Gennaro vére!

Ferenc pápa március 21-én, szombaton délután a nápolyi székesegyházban papokkal és szerzetesekkel találkozott. A dómban mondott imája végére csoda történt: Szent Januáriusz (San Gennaro) vére félig folyékonnyá vált.

Ferenc pápa a nápolyi dómban elmondott beszéde után Szent Januáriusz, a város védőszentjének a vérereklyéjét őrző kápolnában a szent ampolna előtt imádkozott. Ennek végeztével Crescenzio Sepe bíboros érsek megvizsgálta az ampolnát és azt felmutatva kijelentette, hogy félig cseppfolyóssá vált az ampolna tartalma, vagyis az egyébként beszáradt vér. Ferenc pápa az érsek hangos nápolyi lelkesedését kicsit lehűtötte, amikor kivette kezéből a mikrofont és így értelmezte a „csodát”: „A metá!” Vagyis félig! Látható, hogy a Szent félig szeret minket. Meg kell térnünk jobban, egészen, hogy teljesen szeressen bennünket!”.

Hasonló jelenséget, tudniillik San Gennaro vére megfolyósodását egy pápa jelenlétében, a történészek csak 1848-ból ismernek, amikor IX. Piusznak Rómából menekülnie kellett és Nápolyba érkezve a vérereklye előtt imádkozott.

Forrás: Vatikáni Rádió/ bonumtv.hu