Főpásztori áldással indultak Csíksomlyóra a Mária Út zarándokai

Főpásztori áldással indultak Csíksomlyóra a Mária Út zarándokai

Erdő Péter bíboros áldotta meg április 5-én azt a negyven napig zarándokló csoportot, melynek tagjai a Mária Úton keltek útra Budapestről Csíksomlyóra. Az áldásra az indulás napján délben került sor a budai prímási palota nagytermében.

A Budapestről útra kelő gyalogos zarándokok a pünkösdi búcsúra érkeznek meg Csíksomlyóra, útközben több száz települést érintenek. A zarándoklatot a Mária Út önkéntesei szervezik és vezetik. A teljes távot megtevő csapat húsz főből áll, s mindennap hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat hozzájuk.

A gyalogos zarándoklat április 5-én reggel 7 órakor indult Budapestről a Normafától, a zarándokok és a csatlakozók reggel 9 órakor szentmisén vettek részt a Kútvölgyi-kápolnában. A csapat fél 12 körül ért a Bécsi kapuhoz. Ezt követően fogadta őket Erdő Péter bíboros a prímási palotában, majd zarándokáldásban részesítette őket a nagyteremben.

A negyvennapos zarándoklás – több mint 1300 kilométeren – hosszú és nehéz, viszont a zarándoklat során mindennap számítani lehet a Mária Út önkénteseinek segítségére és az út mentén élő emberek rokonszenvére, különösen Isten erejére. A negyvennapos zarándoklathoz rövidebb időre, egy-két napra is lehet csatlakozni.

Forrás: Mária Út

Fotó: Lambert Attila