Gyermek született karácsonykor a menekülteket mentő hajón

Gyermek született karácsonykor a menekülteket mentő hajón

Karácsony napjaiban is folyamatosan érkezett a menekültek áradata a szicíliai partok felé. Az éhezés és a háborúk elől menekülő emberek között volt egy asszony, aki a hajón szülte meg gyermekét karácsony napján – adta hírül az Avvenire.

A tengeren viharok dúlnak, csontig hatoló a hideg – ám ilyen időjárási körülmények között is százával érkeznek a menekültek Afrika felől a lélekvesztőkön. Karácsony napjaiban több mint 1200 embernek nyújtottak segítséget az olasz haditengerészet hajói.

Az Etna nevű hajó – amely 223 menekültnek segített földet érni – különleges esemény tanúja volt karácsonykor, amely meghatotta az utasokat és a legénységet is. Egy nigériai édesanya gyermeknek adott életet, akinek a Testimony Salvatore nevet adta. A hajón szolgáló pap meg is keresztelte a gyermeket. A hajó kapitánya lett a keresztapa. A 28 éves várandós édesanya 15 hónapos kislányával együtt december 23-án kelt útra Líbiából. Nigériából menekültek, férje és két nagyobbik gyermeke egyelőre Algériában vannak. „Nagyon szép napon született a fiam, Isten áldása van rajta” – mondta.

Kép: Radio Vaticana

Forrás: Magyar Kurír