Húsvéti bárányt és sonkát vittek magyar zarándokok Ferenc pápának

Húsvéti bárányt és sonkát vittek magyar zarándokok Ferenc pápának

Három levágott húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok, az ételadományt az április 5-i, szerdai általános kihallgatáson adtak át a katolikus egyházfőnek.

Antal András állandó diakónus, a csévharaszti plébánia vezetője és a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta: a felajánlott bárányokból egyet a Szent Márta-ház húsvéti asztalára, egy 17 kilogrammos sonkát személyesen Ferenc pápának, egyet pedig XVI. Benedek emeritus pápának szántak. Azok a húsvéti sonkák, amelyekkel „Ferenc pápa szegényeit”, vagyis a Rómában élő hajléktalanokat szeretnék megajándékozni, a vatikáni alamizsnahivatalba kerültek.

Antal András kitért arra: a tizenöt tagú csoport a csévharaszti plébánián dolgozó szegényekből, az egyházközség híveiből és a falu vezetőiből verbuválódott. A bárányokat a plébánia tangazdaságában nevelték, és a sonkák többségét is az ott dolgozó szegények készítették, illetve ajánlották fel.

A szentatyának szánt sonkát Antal András diakónus, Bodor István és Habsburg-Lotharingiai Eduárd szentszéki nagykövet tartotta oda áldásra Ferenc pápának.

A zarándokcsoport április 3-án, hétfő reggel Beer Miklós váci megyéspüspök áldásával indult útnak – ismertette Antal András.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI