Húsvéttól látogatható lesz XVI. Benedek szülőháza

Húsvéttól látogatható lesz XVI. Benedek szülőháza

XVI. Benedek szülőháza a bajorországi Marktl am Innben ez év húsvétján ismét megnyitja kapuját. Idén húsvétvasárnap április 16-ára esik, ami egyben az emeritus pápa 90. születésnapja.

Az érdeklődőket rendkívüli kiállítás is fogadja majd Még nem a teljes fényben címmel. A tárlat rendezőelveként XVI. Benedek születéssel és keresztséggel kapcsolatos gondolatait használták fel.

Joseph Ratzinger a szép kétemeletes házban látta meg a napvilágot 1927. április 16-án, a család harmadik gyermekeként. Szüleinek a neve Joseph és Maria. A kicsi Joseph nagyszombat délelőtt született, így már a délutáni húsvéti szertartás során megszentelt új keresztvízzel keresztelték meg a közeli Sankt Oswald plébánián.

A Ratzinger családi házban berendezett emlékmúzeum látogatói Josef Henselmann müncheni szobrászművész alkotásait is megtekinthetik. Henselmann 1963-ban született, Münchenben és Carrarában tanult szobrászatot, majd New Yorkban alkotott. Egyik alkotása Benedek pápáról a müncheni Nagyboldogasszony-templomban látható.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: világháló