Idén Böjte Csaba kapja a Magyar Szabadságért díjat

Idén Böjte Csaba kapja a Magyar Szabadságért díjat

Idén Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója kapja meg a Magyar Szabadságért díjat.

Az idén immár 25. alkalommal kerül sor a Magyar Szabadság Napja megünneplésére Gödöllőn. A Magyar Szabadságért Napja Alapítvány az idén Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója részére adományozza a Magyar Szabadságért díjat. A díjátadót 2015. június 27-én, 18 órakor rendezik a gödöllői Szentháromság templomban, majd 20.30-kor az Orient zenés színház az ünnepi műsora következik a gödöllői Alsóparkban.

A Magyar Szabadságért díj eddigi díjazottjai Nemeskürty István író, Antall JózsefnéAntall József volt miniszterelnök özvegye, Makovecz Imre építész, Csoóri Sándor író, Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja alelnöke, Pozsgay Imre egyetemi tanár, volt államminiszter, Sebestyén Márta énekesnő, Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, Tempfli József nagyváradi megyés püspök, Rózsás János, Gulágot megjárt író, Bánffy György színművész, Markó Béla erdélyi magyar költő, politikus, Mádl Dalma, Mádl Ferenc özvegye, Sólyom László volt köztársasági elnök, Jókai Anna író, valamint a Kormorán együttes voltak

A díjátadóra 2015. június 27-én, szombaton 18 órakor kerül sor a gödöllői Szentháromság-templomban (Szent Imre utca 15). A díjat átadja Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Szabadságért Napja Alapítvány elnöke. A kitüntetettet Koltay Gábor rendező méltatja.

A Magyar Szabadság Napját minden év júniusának utolsó szombatján tartják meg, a szovjet csapatok 1991. június 19-i Magyarországról történő kivonulásának, az ország függetlensége visszanyerésének emlékére. Az idén immár 25. alkalommal kerül sor az ünnepi műsorra (Orient zenés színház), amely a gödöllői Alsóparkban a Világfa előtt kerül bemutatásra 20.30 órai kezdettel.

Forrás: bonumtv.hu