IX. Egyházmegyei Gyereknap Nagykálló-Harangodon

IX. Egyházmegyei Gyereknap Nagykálló-Harangodon

2014. május 17-én, szombaton kilencedik alkalommal rendeztük meg az Egyházmegyei Gyereknapot Nagykálló- Harangodon. A harmadikostól nyolcadikos korú hittanos gyerekeknek tervezett programunk népszerűségét mutatja, hogy az évek folyamán nem csökkent a résztvevők száma, sőt, az idén több, közel 600 gyerek jelentkezett.

A programok felépítését az előző évekhez hasonlóan terveztük. Először a plébániai csapatoknak akadályverseny és sorverseny, a délután folyamán a választható lehetőségek voltak a lovaglás, pónifogat, kézműves ház, táncház, íjászat, méta, állatsimogató, labdajátékok, és a szabadtéri kemencénél a dagasztás és sütés látványa mellett a kenyérlángos elfogyasztása. Az idei esztendőben újdonságként a Debreceni Máltai-játszóház munkatársai agyagozásra, nemezezésre, arcfestésre és karkötő fonásra hívták a gyermekeket. Majd a nap lezárásaként szentmisét és eredményhirdetést terveztünk. Az idei esztendőre elkészült a Képmás Zenekarnak a harangodi gyereknapra írt szerzeménye „Járjuk a tábort” címmel, melyhez külön közösen járható tánc is készült. Ez lett volna a nap leglátványosabb pontja a résztvevők bevonásával.

Ám hiába az alapos előkészület, a részvevők lelkesedése, az időjárás (a kilenc év alatt az idén először) módosított a programon. A várható zivatarok miatt a közös helyszínnek az idén a csűrt választottuk nagyméretű sátorral kiegészítve, így az eső miatt -, ha rövidítve is, de megtartottuk a rendezvényt.

A szentmisén idén Gyetkó László dombrádi plébános prédikált . Mivel az eső nem kegyelmezett, a versenyekre szánt ajándékok kisorsolása, és közös éneklés után lezártuk a közös programot.

Hála a Jóistennek, és azért is, hogy az esős időjárás ellenére sok gyermek, kísérőikkel – papjaikkal, hitoktatóikkal – fegyelmezetten, de nagy lelkesedéssel jött el a rendezvényre. Továbbá köszönet jár a rendező munkatársaknak, akiket várok a jövő évi, tízedik Egyházmegyei Gyereknapra, valamint nagy szeretettel minden résztvevőt is.

Ahogyan terveztük, a résztvevő gyerekek számára minden plébániára eljuttatunk egy- egy Cd-t, melyen Képmás Zenekarnak a „Járjuk a tábort” című szerzeménye és a „Csillagszámláló”, a Hit évében az Egyházmegyei hittanversenyre írt száma található.

Forrás: dnyem.hu